Προσωπικά
Αντικείμενα
 
Παράσημα
Διπλώματα
 
Προσωπογραφίες
 
Γλυπτά
 

 
Αρχική
Αναρτήσεις
Επικοινωνία
Έδρα
 
  15
 
Αναφέρουμε ορισμένα μόνον αντικείμενα από τα φυλασσόμενα ή εκτιθέμενα στις αίθουσες του Ιδρύματος, ενδεικτικά της ποικιλίας των διαφόρων κατηγοριών. Υπάρχουν, λοιπόν, μεγάλα αντικείμενα, όπως η γνωστή κουνιστή πολυθρόνα του, όπου συνήθιζε να αναπαύεται ο ποιητής [15].
Αυτή έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση, ώστε ο επισκέπτης του χώρου νομίζει ότι μπορεί να την χρησιμοποιήσει και ο ίδιος [16]. 
 
  Στο κέντρο του δωματίου έχει τοποθετηθεί το γραφείο του με την καρέκλα του. Πάνω στο γραφείο υπάρχουν μελανοδοχεία [17], press-papier, κονδηλοφόροι, πένες, τέσσερεις καλαίσθητοι χαρτοκόπτες, από τους οποίους ένας κοσμημένος με τη μορφή του Δάντη και ένας με άνθη. Επίσης εκτίθενται μικρά αγαλματίδια: μία πήλινη Ταναγραία, ο Βούδας στην τυπική ιερή του στάση και ο Shiller από μπρούτζο [18], καθώς και ένα ολόγλυφο ξύλινο μπούστο του Δάντη, χρωματισμένο [19].
 

 
   Στους τοίχους έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες φίλων του Παλαμά με αφιερώσεις, όπως του Ψυχάρη ή της de Noailles [20].
Εκτίθενται επίσης, μέσα σε προθήκες, ζευγάρια γυαλιών του με αντίστοιχες θήκες [21], μία παλαιού τύπου πίπα, τρία μπαστούνια του, τιράντες, κιάλια, κλειδιά, το ρολόι του, καθώς και τράπουλα με ταρώ, την οποία συνήθιζε να χρησιμοποιεί για να διασκεδάσει, όταν τύχαινε να έχει λίγο ελεύθερο χρόνο, ενώ σε μία άκρη του δωματίου έχει τοποθετηθεί η σόμπα του.
 
 

 

Αρχική Σελίδα | Μουσείο | Ιστορικά Στοιχεία Βιβλιοθήκη-Αρχείο | Δραστηριότητες | Ανακοινώσεις | Αναρτήσεις | Επικοινωνία
Copyright © 2015  Ίδρυμα Κωστή Παλαμά

Design:
Malvasia Electronics - Thanasis Manesis